Kleuren & filters

De kleur van een foto is alles bepalend! Zo heeft een zwart-witfoto een compleet andere uitstraling dan een foto in kleur. Een zwart-witfoto komt bijvoorbeeld helemaal tot zijn recht als je een tijdloos of een historisch gevoel wil creëren. Een kleurenfoto komt vaak meer tot zijn recht als een foto een moderne uitstraling moet hebben of als er geweldige levendige kleuren in zitten.
Op deze pagina geven wij, Fotodeal, tips hoe je zonder een professionele beeldbewerker te zijn jouw foto kan aanpassen met juiste kleurencombinatie en filters.

Voorbeeld wanneer kleur en wanneer zwart/wit foto's het beste tot hun recht komen

Hieronder zie je 2 voorbeelden. In het eerste voorbeeld, de jelly beans, zal je zien dat een kleurenfoto passender is. In het tweede voorbeeld van het dier zal je zien dat een zwart-witfoto mooier is.
De jelly beans zijn van zichzelf kleurrijk. In allerlei verschillende kleuren zijn de jelly beans zichtbaar. Ondanks deze sprekende felle kleuren is het contrast tussen de kleuren niet groot. Dit heeft als gevolg dat de zwart-wit contrastfoto en dan vooral bij deze felle kleuren eindigt in veel grijs en uiteindelijk vlak oogt. In dit voorbeeld hieronder komen de jelly beans in kleur dus meer tot hun recht dan als zij in zwart-wit contrast geportretteerd waren.In de dierenfoto hieronder is de zwart-witfoto met zijn verscheidenheid in het contrast bijzonder en veel sprekender dan dezelfde versie in kleur.
Wat dit voorbeeld illustreert is dat het zwart-witcontrast de foto mysterieus en tijdloos maakt.Instagram filters

Inmiddels is Instagram met zijn filters door vele mensen bekend. Die filters, met hun verscheidenheid aan mogelijkheden, geven een foto zijn eigen unieke uitstraling. Een optie die wij jullie ook graag willen bieden! Het nadeel van de Instagram filters is alleen dat de foto na het bewerken met een filter een dusdanige lage resolutie heeft dat wij deze nog moeilijk kunnen printen. Daarom hebben wij in ons bestelsysteem, een aangepaste 'Instagram filter optie' toegevoegd, waarmee je de foto's kunt bewerken en wij de juiste resolutie behouden.

Hieronder vind je een aantal voorbeelden die de opties van onze aangepaste bewerkings 'Instagram filter' aangeven.                                                                              

XPRO II HUDSON

MAYFAIR HEFE

VALENCIA AMARO

 

Foto in sepia filter

De filter sepia, ook wel sepiatoning genoemd, is bruinkleurig. Vroeger gebruikte men sepiatoning om de foto langer houdbaar te maken. Daarom wordt de bruinige tint vaak geassocieerd met veroudering en nostalgie. Dit betekent dat de sepia filter een nostalgische uitstraling aan de foto toevoegt. Hieronder zijn twee voorbeelden weergegeven waarin de sepia filter passend is.